Tradicionalni predbožični izlet – Brno

Veseli december se hitro bliža in s tem tudi Klinkin tradicionalni predbožični izlet. Če smo lani bili tam, kjer diši po čevapih, gremo letos tja, kjer domuje odlično pivo. Odpravili se bomo v glavno mesto Moravske in drugo največje mesto na Češkem, BRNO.

START: Odhod bo v soboto 13.12.2014 ob 04:00 uri iz glavne avtobusne postaje v Gornji Radgoni.

1. DAN – 13.12.2014
Avtobus nas bo preko Avstrije, mimo Dunaja in čez mejni prehod Mikulov zapeljal do naše končne destinacije, Brna. Najprej se bomo zapeljali mimo Brna do kraja Slavkov u Brna ali Austerlitz, kjer je bila leta 1805 ena največjih bitk Napoleona. Ogledali si bomo spomenik, kapelico in filmsko predstavitev poteka bitke. Nato se bomo zapeljali nazaj v Brno, kjer si bomo ogledali staro mestno jedro, ukrivljeno pročelje stare mestne hiše, se podali do veličastne katedrale sv. Petra in Pavla in se čudili zvonovom ter slišali legende o mestnem zmaju. Spoznali bomo tudi možička, ki kaže ritko na Jakubovi cerkvi. Nato se bomo sprehodili do Mahenovega gledališča. Ogled bomo zaključili na glavnem trgu – Trgu svobode, kjer bomo imeli nekaj prostega časa. Sledila bo vožnja do hotela, kjer se bomo udobno namestili in osvežili. Sveži, odišavljeni, naličeni in opicanjeni se bomo odpravili s tramvajem nazaj proti mestu, kjer bomo najprej večerjali v enem izmed odličnih pubov, nato pa bo sledila nepozabna zabava do zgodnjih jutranjih ur.

2. DAN – 14.12.2014
Po zajtrku se bomo odpravili v center mesta, kjer bomo imeli na voljo še zadnje urice, da se poslovimo od drugega največjega češkega mesta. Na voljo bo tudi proti doplačilu vstopnine čas za ogled Moravskega muzeja in ogled gradu Špilberk, ki velja za zaščitni znak mesta. Zaužili še bomo zadnje češke specialitete in jih poplaknili z odličnim češkim pivom ter se odpravili proti domu. Nepozabni izlet se bo končal v nedeljskih večernih urah.

CENA:

ČLANI: 49€/osebo
NEČLANI: 79€/osebo

V ŠMK Klinka se lahko včlanite z izpolnjeno pristopno izjavo ter potrdilom o vpisu za leto 2014/2015 ali le podaljšate članstvo s potrdilom o vpisu (velja tudi skenirano).

Prijavite se lahko ob uradnih urah ŠMK Klinka ali na telefonsko številko 041 898 479 (Ines) ali mail ines.zorec@gmail.com. Prijave so možne do zapolnitve mest oziroma do 9.12.2014.

Plačilo lahko poravnate na Klinkinih uradnih urah ali enostavno nakažete na Klinkin trr: 02341-0254461792, NLB. Ob plačilu, bo vaše mesto zagotovljeno.

Vaša Klinka***