EDUCO – Marec 2016

12710849_966867333366458_3359053216790830169_o

educo – lat. izobraževati, vzgajati, graditi

Projekt ŠMK Klinka, kjer se bomo vsak vikend v marcu izobraževali na drugem področju.


**Delavnica Akrojoge: petek, 4. 3., ob 18.00 v MC Gornja Radgona**

Akrojoga je zmes joge, tajske masaže in akrobacije. Pravimo ji tudi leteča joga v paru, kjer gre za zaupanje, moč, gibljivost, eleganco in zabavo. Na delavnici se bomo spoznali z vsemi tremi vlogami (baza, letalec, varovalec) ter z vsemi osnovnimi potezami in tranzicijami akrojoge. Proti koncu bomo imeli priložnost tudi sami ustvarjati in raziskovati svoje kombinacije.

Potrebujete le športno blazino za tla.
Delavnica je brezplačna, število mest pa omejeno.
Prijave za delavnico: ines.zorec@gmail.com

Več o akrojogi na: http://www.akrojoga.si/


**Spoznavanje umetnosti plesa ob drogu: sobota, 12. 3., ob 17.00 v mali telovadnici OŠ Gornja Radgona**

Na delavnici plesa ob drogu, ki jo bo izvajala Petra Verzel, bomo spoznale osnove, pri katerih se kombinacija plesa in akrobacije izvaja na in ob vertikalnem drogu. Seznanile se bomo z osnovnimi elementi in obrati, učile se bomo hoditi okoli droga, se ga držati in imeti pokončno držo. Pri plesu ob drogu gre za prepletanje mehkobnih in zapeljivih akrobatskih gibov z elementi jazz baleta, izraznega plesa, ritmične gimnastike in pilatesa. Vadba je primerna za vsako žensko, velja pa tudi za izvrstno vadbo za oblikovanje telesa.

Delavnica je brezplačna, število mest pa omejeno.
Prijave za delavnico: spela.zamuda@gmail.com


**(Ne)resnice o gensko spremenjenih organizmih: sobota, 19. 3., ob 19.00 v MC Gornja Radgona**

Diplomantki Biotehniške fakultete v Ljubljani, Martina Štampar in Ester Stajič, nam bosta predstavili tehnologijo gensko spremenjenih organizmov (GSO), ki je ena izmed odmevnejših zadnjih desetletij. Pri ljudeh je vzbudila veliko neodobravanja predvsem zaradi neznanja in zavajujočih dejstev, ki se pojavljajo v medijih. Tehnologija kot taka je danes prisotna na številnih področjih, njena uporaba pa predstavlja številne možnosti za napredek. Manjkal ne bo niti vpogled v genske tehnologije in mnenje širše javnosti o GSO.


**Partnerstvo in družina – Tina Bončina, dr. med., psihoterapevtka: petek, 25. 3., ob 18.00 v MC Gornja Radgona**

Predavateljica, sicer psihoterapevtka, nam bo osvetlila odgovore na marsikatera vprašanja s katerimi se soočamo v partnerskih zvezah. Ste se že kdaj vprašali, zakaj imate vedno partnerje, ki kažejo enake lastnosti? Ste se že kdaj vprašali, kako vaša zveza vpliva na vas in na družinsko dinamiko? Govorili bomo o tem in še o mnogih primerih, s katerimi se predavateljica srečuje na svoji službeni poti.


Vaša Klinka***