FAŠENK 2016: 5. februar, Gornja Radgona **PARNI VALJAK, PROTI TOČI – PROTI POLEDICI, BOBNAR SIMON**

Pozdravljeni!

Hitro se nam spet približuje edini pravi Fašenk! Tudi letos bomo pustovali na sejmišču v Gornji Radgoni, in sicer že v petek, 5. 2. 2016, od 20. ure dalje.

Letošnjega odštekanega pustovanja ne smete zamuditi, saj bo še bolj glasno, še bolj pisano in še bolj mastno od krofov. Kot vedno, bomo tudi letos izbrali najboljše in najbolj izvirne maske ter jih lepo nagradili.

Hala bo ogrevana, prav tako bo na voljo garderoba, kjer boste lahko pustili vse kar ne spada h kostumu princeske, zajca, superjunaka ali indijanca.

Noreli bomo ob ritmih naslednjih odličnih glasbenikov:

PARNI VALJAK je legendarna institucija hrvaške popularne rock glasbe! Ustanovljena davnega 1975, takrat še po zgledu priljubljenega benda Bijelo dugme, se je skupina urno povzpela na sam vrh prepoznavnosti v glasbeni sceni bivše Jugoslavije. Kako tudi ne – z nizanjem uspešnic, kot so Uhvati ritam, Jesen u meni, Prokleta njedelja in številne druge, ki so v ušesih poslušalcev takorekoč ponarodele. Tudi premor med leti 2005 in 2009 valjarja ni ustavil, temveč mu je dal kvečjemu nov zagon. Tako po več kot štiridesetih letih in osemnajstih studijskih ploščah skupina, katere prepoznavni stalnici ostajata pevec Aki in kitarist Hus, zvesto vztraja pri rokerskih kitarah in sladkih melodijah. To je nazadnje dokazala jeseni z izdajo novega singla, lahkotne rock balade Samo ti (Norma Belle). Še na mnoga leta!

PROTI TOČI – PROTI POLEDICI je skupina, ki bo na letošnjem Fašenku poskrbela, da se bomo izognili neugodnim zimskim razmeram in se na plesišču nemudoma ogreli. Ker so postale vremenske neprilike pogostejše, kot se posodablja programska oprema Adobe Reader, močnejše, kot je “vžgala” kriza, in bolj dramatične od zadnjega zasedanja centralnega komiteja KPJ, je edina rešitev v izogib tem in podobnim tegobam, da s tem veseljaškim kvartetom zapojemo in zaplešemo. Kar seveda ne bo težavno, saj ima skupina pripravljen jukebox repertoar samih uspešnic, ki jih radostno podaja v svojih izvedbah. Ne zamudite!

SIMON ŠKRLEC je nadarjen in tehnično podkovan bobnar brez žanrskih zadržkov. Na svoj YouTube kanal neumorno nalaga nove posnetke, nekatere za šalo, druge zares – skupaj pa so mu prinesli že več kot milijon ogledov! Najbliže mu je death metal glasba, ustvarja denimo s skupinami, kot so Obnounce, Vulvathrone in Melechesh. Širši slovenski javnosti pa se je predstavil z nastopom v oddaji Slovenija ima talent, kjer je žirijo nemudoma prepričal in preko “zlatega gumba” napredoval direktno v polfinale. Tudi za nastop na Fašenku v domači Gornji Radgoni pa že pripravlja zabavno bobnarsko točko!

Vstopnice za Fašenk 2016 so na voljo na naslednjih prodajnih mestih:
Gornja Radgona: Pisarna ŠMK Klinka (vsak petek in soboto, med 17.00 – 18.00), Mitja (041 397 664) in Mladinski center Gornja Radgona
Radenci: Zdravilišče Radenci, recepcija Hotel Radin****
Murska Sobota: Klub prekmurskih študentov (ponedeljek, sreda in petek, med 10.00 – 14.00)
Ljutomer: Tajda (031 415 522)
Zg. Konjišče: Fit Time Fitness, Andreja Zrnič
– Lenart: Študentski klub Slovenskih goric (sreda, med 17.00 – 20.00 in sobota, med 10.00 – 13.00)
Maribor: Klub mariborskih študentov (ponedeljek in sreda, med 10.00 – 14.00 in petek, med 16.00 – 18.00)
Ljubljana: Žiga (031 588 640), Rožna dolina in Maja (041 890 228), Bežigrad

VSTOPNICE
Predprodaja:
– člani ŠMK Klinka: 6€
– ostali: 8€
Na dan koncerta: 10€

Prevoz na Fašenk je organiziran iz Maribora (proti Lenartu) in sicer v obe smeri, tako da nimaš skrbi, če zvrneš pivce ali tri.
Vstopnica + PREVOZ:
– člani ŠMK Klinka ali KMŠ: 8€
– ostali: 10€

Več na: klinka.si/fasenk

Vabljeni na edini pravi Fašenk!