Veliki humanitarni koncert: Uroš Perić in Balladero

11071803_820318754687984_600549414278339814_o

V času, v katerem živimo, nemalokrat potrebujemo pomoč in toplo roko nekoga, ki nam v neizprosni situaciji lahko pomaga. V Študentsko-mladinskem klubu Klinka smo se odločili, da bomo tudi letos pomagali, in sicer prijetni osnovnošolki Lani Šeruga, ki trpi za cerebralno paralizo.

Vabimo vas, da se nam 11. aprila 2015 pridružite v kongresni dvorani Hotela Radin v Radencih, kjer bomo uživali v dobrodelnem koncertu. Medse smo povabili odličnega pevca, glasbenika, pianista in avtorja Uroša Perića, ki žanje uspehe po celem svetu. Uroš bo nastopil s svojim kvartetom, še prej pa nas bo s svojo glasbo začarala skupina Balladero.
Namen dogodka je zbrati kar se da največ sredstev za pomoč Lani in njeni družini, ki bo denar porabila za izgradnjo dvigala, s pomočjo katerega bo Lana veliko bolj mobilna in samostojna.
V sklopu dogodka bo tudi razstava umetnice Tamare Vogrin, ki v zadnjem letu navdušuje z novo zbirko slik ‘007’ – portreti večnih junakov James Bondov.

Vstopnina oz. delež pomoči znaša 15 evrov, za študente 10 evrov.
V kolikor želite Lani še dodatno finančno pomagati, lahko to storite z nakazilom na TRR račun: SI56 0234 1026 1422 512, NLB.
Celotni delež od vstopnine in/ali nakazila na TRR račun, bo namenjeno družini oz. deklici Lani.

Vstopnice v predprodaji si lahko zagotovite na naslednjih prodajnih mestih:
– Turistično društvo Radenci
– Mladinski center Gornja Radgona

Lana se je rodila 5. decembra 2006 v mariborski porodnišnici, 13 tednov pred predvidenim rokom. Takoj po porodu so jo odpeljali v enoto za intenzivno terapijo in nego novorojenčkov in jo dali v inkubator. Borila se je za življenje. Po 73. dneh na oddelku za intenzivno nego so jo starši lahko odpeljali domov. Zaradi zaostajanja v gibalnem razvoju so jo odpeljali k fizioterapevtki, ta pa je postavila diagnozo: cerebralna paraliza. Deklica sedaj obiskuje 2. razred osnovne šole. Je pridna učenka, veliko sodeluje, je uspešna, vztrajna in potrpežljiva. Zmore več, kot sta starša pričakovala. Obožuje morje in živali, uživa v vožnji s triciklom.

Ker je Lana vsako leto starejša, večja in težja, jim največjo težavo povzroča mobilnost, saj živijo v drugem nadstropju hiše. Ker je deklica na vozičku, jo morajo po stopnicah nositi. Prav zaradi tega so se odločili, da bodo zgradili dvigalo in tako deklici omogočili neovirano gibanje in samostojnost.

Pridružite se nam in pomagajte pri velikem finančnem projektu družine.

Vaša Klinka***