PROJEKTI

Športaj s Klinko

Tradicionalen športni dogodek, ki ga vsako leto od leta 2011 izvedemo na TŠC Trate v Gornji Radgoni, in sicer drugo soboto v juniju. Z dogodkom želimo spodbuditi mlade in mlade po srcu k aktivnemu preživljanju prostega časa ter raziskovanju nečesa novega. Na dogodku lahko obiskovalci tekmujejo v različnih športnih disciplinah, v nekaterih pa se tudi brezplačno preizkusijo. Obiskovalcem želimo ponuditi enodnevno športno ekstazo polno novosti, ekstremizma, zabave, druženja in športa. Tako Športaj s Klinko vsako leto obogatimo tudi z raznolikimi športnimi aktivnostmi, ki v našem okolju niso dostopne in tako ustvarjamo dogodek še bolj edinstven in ekstremen. Da je dogodek izrednega pomena za naše okolje, je prepoznala tudi Občina Gornja Radgona in ga uvrstila na seznam pomembnih dogodkov občine. Pa saj veš, Bodi kul, športaj ful!

Športaj s Klinko 2011

Športaj s Klinko 2012 

Športaj s Klinko 2013 

Športaj s Klinko 2014 

Športaj s Klinko 2015 

Športaj s Klinko 2016 

Športaj s Klinko 2017 

Športaj s Klinko 2018 

Več info o dogodku najdeš na spletni strani Športaj s Klinko.

Fašenk

Tradicionalen dogodek, ki ga prirejamo že od leta 2008. Gre za enega izmed največjih koncertnih pustovanj v Pomurju, ki vsako leto v Gornjo Radgono privabi ogromno pustnih mask. Gre za enodnevni dogodek, ki spodbuja ohranjanje običajev, v Gornjo Radgono pa na ta dan pripeljemo tudi kakovostne glasbenike. Tako smo Fašenk zasnovali predvsem na temeljih odlične glasbe, katere namen je, da domačinom in ostalim željnim zabave ponudimo večer plesa in sprostitve.

Več info o dogodku najdeš na spletni strani Fašenk.

Fašenk 2012 

Fašenk 2013 

Fašenk 2014

Fašenk 2015 

Fašenk 2016 

Fašenk 2017 

Fašenk 2018 

Kuhajva skupaj

Še en tradicionalen dogodek ŠMK Klinka, ki ga prirejamo od leta 2012. Na delavnici s pomočjo kuharskih mojstrov udeležence projekta seznanimo z možnostmi raznolikega načina prehranjevanja, hkrati pa jim želimo ponuditi praktično izkušnjo samostojne priprave hrane s kuharskim mojstrom na zabaven način. Po dogodku izdamo tudi knjižico Kuhajva skupaj, v kateri so zajeti vsi recepti jedi, ki smo jih na delavnici pripravili.

Kuhajva skupaj 2012 knjigica

Kuhajva skupaj 2013 knjigica

Kuhajva skupaj 2014 knjigica

Kuhajva skupaj 2015 knjigica

Kuhajva skupaj 2016 knjigica

Kuhajva skupaj 2018 knjigica

Klizka

Vsako leto oktobra se Klinkin »N« zašibi (beri: napije) pod vplivi študentskih žurk in se prevrne v Z. Tako je nastala Klizka: Klízka -e ž (i) klinkastična zabava, ki se zgodi enkrat na leto, na katero pridejo vsi zabave željni/-e študenti/-ke, dijaki/-nje, mladi, stari in mladi po srcu: na Klizki bo odličen žur / obiskati Klizko / na Klizki se delijo Klinka majice.

Klizka 2016 

Klizka 2017 

Klizka 2018 

Educo – mesec izobraževanja

educo – lat. izobraževati, vzgajati, graditi
Projekt ŠMK Klinka, kjer se v mesecu oktobru izobražujemo na različnih področjih. Vsak vikend v mesecu oktobru pripravimo eno izobraževalno delavnico na raznolike teme. Tako omogočimo mladim ter mladim po srcu pridobivanje dodatnega neformalnega znanja.

Educo  – mesec izobraževanja 2014 

Educo  – mesec izobraževanja 2015 

Educo  – mesec izobraževanja 2016 

Educo  – mesec izobraževanja 2017 

Educo  – mesec izobraževanja 2018 

Predbožični izlet

Kot že samo ime pove, tradicionalno organiziramo predbožični izlet v evropske prestolnice. Gre za dvodnevni izlet v času božičnih in novoletnih praznikov, da lahko naši člani okusijo dobrote, ki jih ponujajo na božičnih tržnicah, si ogledajo znamenitosti mesta ter kulturo nasploh. Do sedaj smo si ogledali Salzburg, Bratislavo, Dunaj, Budimpešto, Beograd, Prago, Sarajevo, Brno, Bratislavo in Novi sad.

S Klinko v Sarajevo 

Smučaj s Klinko

V zimskih letnih časih ŠMK Klinka popelje svoje člane na enodnevno ali dvodnevno smučanje, da se sprostimo na snegu in odličnih smučiščih ter si napolnimo moči za uspešno nadaljevanje s študijskimi obveznostmi. Smučali smo že na Krvavcu, Spiereck in na Cerknem.

Jam session

Dogodek je namenjen vsem ljubiteljem glasbenih in družabnih večerov, bolj ali manj izkušenim glasbenikom, tistim, ki so dovolj pogumni, da stopijo na oder in tistim, ki radi zgolj pomigamo na lahkotne ritme. Gre za glasbeno improvizacijo v sproščenem vzdušju, ki jo vedno povežemo s posebno tematiko (poletna peka na žaru, jesenska peka kostanjev, zimski kuhanček, …)

Dan boja proti aidsu

Vsako leto 1.12. mlade ozaveščamo o pomenu dneva boja proti aidsu. S tem namenom dijakom in študentom razdelimo kondome in pentljice na avtobusni postaji predno se odpravijo v šole.

Tek na maratonu treh src

Vsako leto omogočimo svojim članom, da lahko s Klinko ceneje tečejo na maratonu treh src v Radencih. Pri tem uredimo vse potrebno za prijavo ter sofinanciramo delež prijavnine, da lahko naši člani sodelujejo na maratonu kar se da ugodno.

Akcija sofinanciranja knjig in učbenikov 

Gre za projekt, pri katerem želimo pomagati svojim članom pri nakupu knjig in učbenikov, ki so običajno dragi in nedostopni študentskim žepom, vendar pa potrebni za normalno študiranje. Akcija se izvaja skozi celo leto oz. do porabe finančnih sredstev same akcije.

Redno se udeležujemo:

– Študentski bogračfest v Mariboru

– Škisova tržnica v Ljubljani

– Martinovanje v Gornji Radgoni