Tradicionalni predbožični izlet v Budimpešto

 

Harmonika, smeh, obdarovanje, igre, razburljivo odkrivanje mestnih kotičkov, kuhano vino, piškoti in seveda praznične lučke***

Ja! Spet se bliža predpraznični vikend, ko vas Klinka pelje v tuje evropsko mesto! 
Rezerviraj 9. in 10. december za Klinkin tradicionalni dvodnevni predbožični izlet! Kam gremo? V BUDIMPEŠTO!

Da pa bo Budimpešta postala BudimFešta, pa upamo tudi na tvojo prisotnost 😉


1. DAN, 9. 12. 2017
Odrinili bomo ob 6. uri zjutraj z glavne avtobusne postaje Gornja Radgona proti Madžarski. Budimpešto bomo najprej pozdravili iz Gerhardovega hriba, kjer se s Citadele (trdnjave iz 19. stoletja) razprostre čudovit pogled na mesto in reko Donavo. Ogledali si bomo osrčje Budimpešte in Pešte. Ogledali si bomo monumentalni Trg herojev Hösök in znamenito Štefanovo cerkev. Manjkal pa ne bo niti ogled veličastnega kompleksa parlamenta in ostalih znamenitosti mesta. Sledila bo vožnja do hostla, kjer se bomo udobno namestili in osvežili. 

Po krajšem skupnem druženju si bomo privoščili večerjo v enem izmed lokalov, nato sledi težko pričakovana zabava vse do jutranjih ur.

2. DAN, 10. 12. 2017
Po hotelskem zajtrku bomo dopoldne izkoristili za ogled desnega brega Donave. Tam si bomo ogledali nekaj najbolj znanih znamenitosti in se podali na sprehod mimo vladne palače po Grajski četrti do nekdanje rezidence madžarskih kraljev Budavári Pilota, v kateri danes domujejo različne nacionalne muzejske in kulturne institucije. Prosti čas bo namenjen kosilu in nakupovanju.

V popoldanski urah pa bo sledilo slovo od Budimpešte in vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v poznejši večerni uri.

CENA:
*člani ŠMKK iz upravne enote G. Radgona: 50 €/osebo
*člani ŠMKK iz drugih upravnih enot: 60 €/osebo
*nečlani: 70 €/osebo

V ŠMK Klinka se lahko včlanite z izpolnjeno pristopno izjavo ter potrdilom o vpisu za leto 2017/18 ali le podaljšate članstvo s potrdilom o vpisu (s kopijo ali originalom).

Prijavite se lahko na uradnih urah ŠMK Klinka ali na elektronski naslov spela.zamuda@gmail.com. Prijave so možne do zapolnitve mest.

Vaša prijava je potrjena s plačilom. To lahko poravnate na Klinkinih uradnih urah (petek, 17.00 – 18.30 in sobota, 10.00–11.30) ali denar nakažete na Klinkin TRR: 02341-0254461792, NLB. 

Vaša Klinka***